Direkt zum Inhalt
Submitted by Anonymous (nicht überprüft) on 26 Mai 2009

turkiyede ve kuzey kurdistan da yasayan kurdlerin cok az bir kisimi disinda cogunlugu istemese de askerlik yapar. bu bir GERCEKTIR.

bu insanlarin askerlik yapmasi askerligi sevmis olmasi veya bu metaazori baskiyi iclestirmis olmasi demek degildir.
aynen mapusta yatan biri gibi bu devlet siddetine mecbburen uyarlar.
buna uyan milyonlarca kurd varken
vicdani redci kurd sayisi kactir?
10
100
1000?

bu vicdani redcileri desteklemek ve yasalarin istemeyene askerlik yapmasini zorlamamasini saglamak bir ilerleme sayilabilir. koku militarist olan kulturude oyle olan TC de bu gercekci bir beklanti degil-ham bir hayaldir. TC yasalarini tanimak zorunda olan her kurd (DTP liler veya hapisten cikmis PKK liler de dahil hatta eskiden iltica etmis sonradan da memlekete donup vatandaslik haklarindan yaralanmak isteyen her kurd tipis tipis askerik yapar, yapmistir ne yazik ki yapacaktir). buna unlu yazarimiz da dahil, bir suru siyasi figur de dahil.
bu adamlari kurdlukten atma yetkisi halkai hic bir kismeden olamaz.
burda esip gurleyen kisileri dikkate bile almaya degmez, ya yalanci yada icinde yasdiklari deryayi bilmeyen baliklardir.

sadece askerlik yapmamayi ILKE olarak kendine yetiremeyen oncu-lider siyasi kisler ve vicdani redcilerin bu tavri alkislanir onun otesinde bu tur bir askerlik yapmama onerisi kurd nufusundan buu kosullarda beklenemez. bu yanlis isi yanlis kislerden baklemek olur. isteyen denesin havasini alacagini gorur.

TC vatandasi olan butun kurdler malesef askerlik yapmaya mecburdur.
vicdani redci veya siyasi tavir disinda bunun alternatifi yoktur.
avrupadan TC ordusuna vicdani redci olunmaz
avrupada yasayip kuzey kurdistandaki nufustan askere gitmemesini istemek olmaz.
olursa ahlaksizlik olur.

avrupada yasayip oranin vatandasi olanin da bulundugu yerde askerlik isi nasil hallediliyorssa bu isi o bicimde haletmesi gerekir. dahaa liberal ulkelerde askerlik yerine sivil gorev yapmak da mumkundur.

sapla samani karistirana laf anlatmak mumkun degildir.

ancak sizin askerlik yapmaya gittiginiz tarih ile memet uzunun askerlik tarihleri nedense ugursuz bir benzerlikle savasin ve siddetin en yogun oldugu donemde taraf belirleme tercihini belirlemeye donuk, saf belirleme gibi oluyor sizin gibi insanlarin bu tercihleri bu gun o kadar onem arzetmesede o gun icin cok ama cok onemliydi cunku savas alabildigine sittedliydi ve TC topyekun kontra hizbullahiyla, jitemiyle, sokakta gordugu en basit bir yurtseverin bile ensesine kursun sikiyordu iste bu zamanda yaptiginiz askerlik en azindan bir suc teskil ediyor TC yasalarina gore degil bu suc bu suc Kurd olmanin ahlaki yasasidir nasilki Tc nin bu zorunlu hizmetini yapmazsan suc islemis oldugunu dusunuyorsun Kurd olmanin ve kendini Kurd hissetmeninde Etik kural ve kaidelerine uymamakla suc islemissin Bu sucun simdilerde cezai mueyyyidesi olmasada en azindan Kenan Fani gibilerin hismina seni ugratmakla, ilerde yazilacak Kurd anayasinin hic olmazsa simdilik fikri on tartismalarina katki sundugu asikar bu vesileyle sana ebediyyen kizmaya kimsenin hakki yok ama senden su istenebilir belki buda bu forumda birbirimizi tanimamizin hukuku olsun gunluk yazdiginiz yazilarinizin dozunu artirin itiraf edeyimki yazinizi zevkle okuyanlardanim ismime ozgu begeniniz beni gulumsetti hurmetler ederim zont

siz dediginiz kim_ benim askerlik tarihimi nerden bilyorsun ki_ meraakini gidereyim turgut ozal in apo ya kiravat gonderdigi doneme denk duser, hangi standarda gore bu karari alacagimizi degil, kimleri askerlikten men edebilecegimizi tartisyorduk. kurdlerin %v 90 inin askere gitmemeye ikna edemezsiniz. bu durumda ne yapacaksiniz. tartismanin bu yani ilginc memet askere gitmis ahmet gitmemis bunlar hikayeyei geyi veya dedikodu duzeyi mevzular. kim takar benim aksere gidipo gitmememi_ dune kadar kendi irademle burya yazmasazydim benim sizin icin bir x idim oyle de kalirdim. kurd halkinin buyik cogunlugu savasin en sidetli oldugui donemde de askere gitti mi gitmedi mi_ gidecek mi gitmeytecek mi_ bu iyi mi kotu mu bunun tartismaktan ziyade bu niye boyle, boyle ise bu durumda hangi yontemlerle hedefee varilabilinir_ bu yolda tartisinca ise yarar bir sey cikar, aksi halde memo hayin hek hem hiyar hem hayin, en baba kurd kim_ isi guzellik yarismasina cevirdik. en konusmamasi gereken de bana hala cengel atiyor asker diliyle konusyormusum (sana demiyorum amman sakion uzerine alinma/adama yazmaya niyetim yok bu sebeple burya gectim/mesajini da acip okuyacak degilim bir suru ivir zivir carpik kavrayisiyla.adamin niyeti bozuk bir kere buna da munnever muamelesi yapilyor ee apo nun serok oldugu oratamin bir parcasiyiz eninde sonunda bunlara benzemeyin benzerseniz haliniz yaman 30/40 milyonla hala statumuz yok niye kahramnlik eksiliginden degil sovalyelik ruhunun eksikliginden degil bunlar fazlasiyla var olmayan halkin yakaladigi gerceklere uygun pratikligi siyasi kadrolar bir turlu yakalayamiyor

Neuen Kommentar schreiben

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.