Direkt zum Inhalt
Submitted by Anonymous (nicht überprüft) on 24 February 2008

BEHDİNAN (24.02.2008) - Türk ordusunun Güney Kürdistan'a yönelik başlattığı saldırı 3.üncü gününde gerilla güçlerinin yoğun direnişi karşılaştı. Zap bölgesini ele geçirmeye çalışan Türk ordusu ile gerilla güçleri arasındaki çatışmaların Şikefta Birindaran ve Çemço alanlarında yoğunlaştığı bildirildi.

Çatışmaların yaşandığı bölgede bulunan muhabirimiz Halit Ermiş, gerilla güçlerinin yoğun direnişiyle karşılaşan Türk ordusunun kara harekatının 3. gününde her hangi bir ilerleme kaydedemediğini söyledi.

Türk ordusunun Şikefta Birndaran ve Çemço'da devam eden çatışmalarda çok sayıda kayıp verdiğini söyleyen Ermiş “Türk ordusu Zap bölgesini ele geçirmeye çalışıyor. Ancak gerillanın yoğun direnişi sonucu ilerleyemiyorlar. Hava bombardımanı durur durmaz bu kez obüs toplarıyla alanı bombalıyorlar. ABD keşif uçakları da sürekli keşifler yapıyor“ dedi.

KDP ve YNK'ye bağlı peşmerge güçleri arasında gerginliklerin yaşandığını aktaran Ermiş “KDP'ye bağlı peşmerge güçleri Türk ordusunun saldırılarına karşı olduğu gibi gerilla güçlerine karşı her hangi olumsuz bir tutumu görülmüyor. Ancak YNK lideri Celal Talabani'nin Türk ordusunun saldırılarına izin vermiş olması, YNK ve KDP peşmergeleri arasında gerginliğe neden oldu. İki güce bağlı peşmergelerin bulunduğu alanlarda sert tartışmalar yaşanıyor. Gerginliğin diğer bir nedeni ise bölgedeki halkın tutumudur. Halkın büyük çoğunluğu gerilla göçlerine sahip çıkarak Türk ordusunun işgaline karşı sert tepki gösteriyor. Görüştüğümüz hemen hemen herkes gerekirse silah alarak Türk ordusuyla savaşacaklarını söylüyorlar. Bölgedeki tüm camilerde ise imamlar, Türk devletinin Kürt düşmanlığına dikkat çeken hutbeler vererek, saldırılara karşı savunmanın kutsal bir görev olduğunu söylüyorlar“ şeklinde konuştu.

ANF NEWS AGENCY

Neuen Kommentar schreiben

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.