Direkt zum Inhalt

KURDISTAN REFERANDUM HAREKETİ SEÇİMLERDE REFERANDUM FORMLARINI DAGITACAK

Referandum hareketinin Kurdistan temsilcisi Karwan Abdullah yaptığı açıklamada, Kurdistan referandum hareketinin 30. 1. 2005 yılında yapılacak seçimlerde referandum yapilması hazırlık çalışmalarının yapıldiğını bildirdi. Kurdistan referandum hareketinin Kurdistan temsilcisi açıklamasına devamla, “ Kurdistan referandum hareketi, Kurdistan seçimlerinde oy verme merkezlerinde, halka form dağıtılacağını ve dağıtılan formlarda Kurdistan Irak`ın bir parçası olarak mı kalsın yoksa bağımsiz mı olsun“ şeklinde Soru soracaklarını acıkladı

2003 yıIıda kurulan Kurdistan referandum hareketi resmi olmayan ve bağımsız bir halk hareketidir. Hiç bir siyasi partiye bağlı olmayan referandum hareketi geçtiğimiz günlerde Helkewt Abdullah ve Fewzi Atrusi başkanlığında Kurdistan Referandum Hareketi (KRM) Kurdistan temsilcileri, KRM ABD koordinatörü Lokman Muhamed, Dr. Neçmedin Kerim, Washington Kurd Enstitüsü Başkanı (WKI) KRM İngiltere koordinatör ve danışmanı Dr Kemal Miravdeli, Kuzey Amerika Kürd Ulusal Kongresi (KNC) Başkanı Dr. Saman ve Kürd Amerikan Eğitim Kurumu (KAES) kurucu ve eski başkanı Dr. Ardisir Reşidi Kalhir’den olusan Kürd delegasyonu 22 Aralık 2004’de BM Seçim Yardım Bölümü Başkanı bayan Corina Pirelli ve personeliyle görüsüp, 1.732.535 imzay? sundu.

Birleşmiş Milletler’in Güney Kürdistan’a özel bir elçi tayın etmesini, Kürd halkının gelecegini tayin etmek için gerçek iradesini araştırmasını, ve Kürd halkının kendi kaderini tayin hakkını uygulamasını sağlaması amacıyla bir referandum uygulamak için pratik adımlar atmasını talep ettiler.

BM temsilcisi bayan Prelli’nin imzaları alip ve KRM delegasyonunun talep ve arzularının BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a iletileceğini belirttiği bildirildi.

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.