Direkt zum Inhalt

AYATULLAH ALI SISTANI, KÜRD LIDERLERE KERKUK`ÜN KURDISTAN BAGLANMASI SÖZÜNÜ VERIYOR

Suudi Arabistan`da yayinlanan El Cezire gazetesi yayinladigi bir haberde, her ne kadar Birlesik Sii listesi secimlerde oylarin cogunlugunu alsada, eger Kurdistan ittifaki Irak parlamentosunda Iyad Allawi ve Gazi El Yawer ile birlikte hareket ederse parlamentoda cogunlugu olusturup Birlesik Sii listesi azinliga düser. Bu durumda Birlesik Sii ittifaki Parlamento da azinlik fransiyonunu pozisyonuna düsüp, çogunluk laik güçlerin eline geçecektir.

Siilerin ruhani liberi Ayatullah Ali Sistani bunu önlemek için Irak ulusal kongre lideri Ahmed Çelebi`yi Kürd liderler Celal Talabani ve Mesud Barzani ile görüsmek icin görevlendirdi.

Adi gecen kaynak Ahmed Celebi, Kürd Liderler Mesud Balzani ve Celal Talabani`ye Birlesik Sii listesi ile Irak parlamentosunda ittifak yapmalari durumunda Kerkuk`un Kurdistan bölgesine baglanmasina razi olacaklari ve bu durumda Kerkuk`un Kurdistan`a baglanmasini kabul edecekleri teklifini götürecegini belirtiyorlar.

Bazi kaynaklar ve bizzat Ahmet Çelebinin kendisinin ajanslara verdini bilgilerde, daha öncede Ahmed Celebinin Kürd liderlerle Dostluk iliskilerinin yenilenilip gelistirilmesi icin caba icersinde oldugu belirtiliyordu. Ilk kez Sii Birlesik listesi ve Ayatullah Ali Sistani Kerkuk`un Kurdistan bölgesine baglanmasi konusunda razi olduklari haberleri yayinlaniyor.

Kaynak: Peyamnér

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.